Få rene fliser

Rene fliser kan opnås på mange forskellige måder, hvor nogen kræver hårdt slid og andre blot kræver et opkald på telefonen.

Skidt

Der vil altid komme skidt på udendørs fliser. Det kan ikke undgås, men med en stiv kost og lidt fysisk arbejde får du motion og samtidig fjerner du det værste skidt. Bruges kosten 1-2 gange ugentligt kan du holde fliserne meget rene.

Du kan også rengøre fliserne med en højtryksrenser, men selvom du bruger det specielle hoved til fliserensning vil du stadig beskadige overfladen på betonfliser så mos, alger og flisepest rigtigt kan få fat, så det kan ikke anbefales med en højtryksrenser til at få rene fliser med.

Alger

Hvis du benytter kosten til at fjerne skidt fra fliserne kommer der heller ikke alger. De gentagne fejninger over fliserne holder alger og mos væk fra belægningen.

Er der kommet alger på fliserne kan de slibes af ved at feje fugesand frem og tilbage over fliserne. De skarpe kanter på sandkornene i fugesand vil slibe overflade af fliserne og dermed slibe algerne væk.

Alger kan fjerne fra flise med en professionel fliserens og algebehandling. Se eksempelvis her https://www.fuglsang-algeservice.dk/fliserens/

Mos

Mos kommer ofte til syne i fugerne mellem dine havefliser. Ligesom alger kan mos holdes væk ved at feje fliserne jævnligt med en kost.

Hvis mos får lov til at vokse på fliserne vil fliserne holdes fugtige i længere perioder hvilket øger nedbrydningshastigheden og dermed mindskes levetiden for dine fliser.

Få renset fliserne hurtigst muligt hvis der begynder at gro mos på dem.

Flisepest

Flisepest kendes også som lav. Flisepest er begyndt at blive et større problem i de danske haver, da vi har nedsat udledningen af svovl og dermed har flisepest fået bedre betingelser for at gro.

Flisepest kan ikke bekæmpes med en kost eller fugesand hvis det først er kommet. Flisepesten vokser ned i fliserne og skal derfor bekæmpes med algerens.

 

Indlægget er en reklame