Hvilken type flagstang?

Skal du købe ny flagstang og er du i tvivl om hvilken flagstang du skal vælge er der et par gode råd her som kan hjælpe dig med at vælge den rigtige flagstang til haven.

En træflagstang er nostalgisk og kan købes hvor den kun er behandlet med olie og dermed kan man se det rå træ. Træflagstænger kan også købes hvidmalede.

En glasfiberflagstang har ikke den samme nostalgi, men til gengæld er den vedligeholdelsesfri, så du kan bruge tiden i haven sammen med familien og hygge i stedet for at arbejde med at vedligeholde din flagstang.

Til din nye flagstang skal du vælge hvordan den skal sættes fast. Med en vippebeslag støbes beslaget helt nede ved jorden og når flagstangen skal lægges ned, spændes beslaget op og flagstangen kan tippes stille og roligt ned langs jorden.

En sokkel af beton eller en flagstangsfod af træ fungerer på samme måde og afviger blot i materialevalg. Flagstangsfoden i træ kræver lidt mere vedligeholdelse en betonstøtte.

Du skal også have et Dannebrog stutflag til din flagstang samt en vimpel, en stander eller en vindpose. De dage hvor der er fest og fødselsdag flages der med Dannebrog, ligesom det er muligt at flage med Dannebrog i flagstangen de officielle flagdage mens stander, vindpose eller vimpel benyttes de øvrige dage som flagstangen ikke står tom.